Buma Music Academy in het kort

Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek, inzetbaar in het voortgezet onderwijs bij onder andere muziek en CKV. Naast actueel en inspirerend lesmateriaal biedt BMA workshops, feedback, quizzen, docentenbijeenkomsten en meer om uw lessen op een eigentijdse manier vorm te geven.

Bent u docent en wilt u weten wat het inhoudt om deel te nemen, vraag dan onderaan deze pagina een proefpakket aan.

Factsheet

Bekijk het factsheet en laat u verassen door alle mogelijkheden die BMA biedt bij deelname aan het lesprogramma!

Het factsheet is ook hier te downloaden.

Buma Cultuur

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur dat zich inzet voor boeiend en eigentijds muziekonderwijs op middelbare scholen. Door bezuinigingen op dit onderdeel moeten steeds meer muziekscholen hun deuren sluiten en de lesuren die aan muziek worden besteed op middelbare scholen worden gehalveerd of zelfs helemaal geschrapt. BMA steunt het muziekonderwijs in tijden van grote bezuinigingen. Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandse markt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom door het gebruik van Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren.

Ableton

In schooljaar 2016-2017 hebben ruim 2000 leerlingen op verschillende Nederlandse middelbare scholen een gratis workshop Ableton Live gevolgd. Ook hebben meer dan 1000 leerlingen een gratis licentie van Ableton Live gekregen. Ableton is maker van populaire en gebruiksvriendelijke muzieksoftwareprogramma’s die geschikt zijn voor het componeren, produceren en remixen van muziek. Ook kunnen de producten van Ableton worden gebruikt voor live optredens. Ableton is erg enthousiast over het initiatief Buma Music Academy en gelooft dat er nog veel jong en onontdekt talent rondloopt in Nederland.

Informatie voor docenten

Door deel te nemen aan de Buma Music Academy kunt u (docent CKV, Muziek of aanverwante vakken) gebruik maken van een actueel en veelzijdig online lesprogramma rondom pop-, hiphop-, dance- en klassieke muziek. Hedendaagse muziek staat centraal. Het lesmateriaal is breed inzetbaar, actueel en laagdrempelig. Het lesprogramma is geschikt voor alle jaarlagen en niveaus. Binnen iedere klas is het mogelijk om te differentiëren op het gebied van interesse, leerstijl en niveau. Het biedt u als docent de volledige vrijheid om zelf invulling te geven aan het BMA-programma (zowel in tijd, planning, als in keuze van de lessen en opdrachten).

Totstandkoming van het lesmateriaal
Het lesmateriaal van Buma Music Academy is niet bedoeld als een alomvattende methode, maar meer als een toolbox waaruit u als docent kunt putten om uw eigen lessen aan te vullen, ze spannender te maken of beter aan te sluiten op de leefwereld van uw leerlingen. De verzameling van lessen is tot stand gekomen in samenwerking met een gevarieerd panel bestaande uit docenten, methode-ontwikkelaars, muzikanten en andere professionals uit de muziekwereld. Het materiaal is constant in ontwikkeling. Sinds schooljaar 2015-2016 bieden we ook een groot aantal lessen aan speciaal ontwikkeld voor het VMBO en hebben we een aantal lessen toegevoegd waarbij de koppeling tussen klassieke muziek en populaire cultuur centraal staat. Deze ontwikkeling bouwt voort op de wensen van de docenten die eerder aan ons lesprogramma hebben deelgenomen.

Proefpakket aanvragen?

Wilt u eerst een inkijkje in het lesmateriaal? Vul dan onderstaand formulier in en we sturen u direct een proefpakket toe.

Beleidsplan, ANBI, & privacyverklaring BMA

Het beleidsplan van Buma Music Academy is hier te vinden.

Informatie ANBI cultuur is hier te vinden.

De privacyverklaring van Buma Music Academy is hier te vinden.