Workshops voor de hele klas

Muziek workshops waarbij de hele klas meedoet; dat is het uitgangspunt bij de workshops van Buma Music Academy. Onze muzikale workshops komen naar school en worden geheel verzorgd in het klaslokaal. Leerlingen maken elektronische beats, vormen een band, of worden saxofonist.

Voor meer informatie en mogelijkheden, mail naar workshops@bumamusicacademy.nl

Elektronische muziek

Ableton is dé software voor het produceren van elektronische beats. Tijdens deze workshop gaan leerlingen aan de slag met het muziekprogramma Ableton Live Intro. Ze leren in een uur een eigen track componeren. Leerlingen maken een hiphop, dance of dubstep nummer door losse geluiden te mixen en melodieën in te spelen op bijvoorbeeld een midi keyboard.

Maximum aantal leerlingen: 30
Duur workshop: 50-100 minuten 
Op- en afbouwtijd: 60 minuten
Apparatuur wordt voor 100% verzorgd

AANVRAGEN

1 klas = 1 band

1 Lesuur + 1 Klas + 1 Bazz = 1 Band + 1 Song

Iedereen jammt mee; niets leuker, dan met een hele klas samen muziek maken en een eigen nummer creëren. Dat lijkt onmogelijk, maar onder de bezielende leiding van Bazz lukt het altijd en overal.
Bazz speelt over de hele wereld met zijn band Bazzookas, maar zag je ook op Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross, Concert@Sea en DWDD.
Al die ervaring neemt hij mee naar de klas, samen met de hele backline van zijn band. In één uur is de hele klas aan het spelen op de gitaren, bass, keyboards, drums & percussie en klinkt het echt zoals een band klinkt: Vet! Geen ervaring met muziek maken is geen probleem. Als er leerlingen zijn die wél een instrument spelen of hebben: neem mee!

Maximum aantal leerlingen: 25 (VSO 15-20)
Duur workshop: 50-60 minuten
Op- en afbouwtijd: 60 minuten
Inclusief instrumenten

AANVRAGEN

Muziekinstrumenten

Cello, saxofoon of ukelele?.Hoe veel leerlingen spelen dat nou? Alle leerlingen uit jouw klas dus – met de instrument workshops van Buma Music Academy. Voorkennis van deze instrumenten of noten kunnen lezen is niet nodig. De klas leert in één uur allemaal hetzelfde instrument bespelen aan de hand van kleuren en nummers. Een orkest van cellisten of saxofonisten in jouw klaslokaal!

Vanwege productionele redenen kan deze workshop alleen geboekt worden i.c.m. een tweede workshop.

Maximum aantal leerlingen: 30
Duur workshop: 50-90 minuten
Op- en afbouwtijd: 60 minuten
Inclusief instrumenten

AANVRAGEN

Taal en muziek

Rap: waar komt het vandaan? Hoe breng je je teksten over? Hoe zet je jouw woorden om in een rijmende raptekst? Wat voor soort rijmvormen gebruiken bekende rappers? En natuurlijk, hoe rap je op de beat en werk je aan je flow?
Onze hip-hopdocenten trekken door het hele land om op school met de klas te rappen. In deze workshop duiken we in rap tempo de wereld van hiphop in!

Maximum aantal leerlingen: 30 (VSO 15-20)
Duur workshop: 50-100 minuten
Opbouwtijd: 15 minuten

AANVRAGEN