Buma Music Academy

Op zoek naar actueel en inspirerend lesmateriaal voor in de klas? Buma Music Academy helpt docenten verder! Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek. Inzetbaar in het voortgezet onderwijs bij onder andere muziek en ckv. Naast gedifferentieerd lesmateriaal biedt Buma Music Academy workshops, feedback, quizzen, docentennascholing en meer om je lessen op een eigentijdse manier vorm te geven.

Het lesmateriaal

Docenten die deelnemen aan Buma Music Academy krijgen toegang tot een eigen account voor de online lesomgeving. De lesomgeving bevat maar liefst 45 lessen verdeeld in zeven verschillende muzikale onderwerpen. De lessen hebben bijpassende lesvideo’s en zijn gedifferentieerd op vmbo en havo-vwo niveau. Het lesmateriaal wordt aangeboden als invulformulieren die gedeeld kunnen worden in de ELO van school. Leerlingen kunnen zo ook gemakkelijk zelfstandig aan de lessen werken. Vraag onderaan deze pagina het proefpakket aan!

Hoe maken wij het lesmateriaal?
Het lesmateriaal van Buma Music Academy is niet ontworpen als methode. Het is een toolbox waaruit je kunt putten om je lessen vorm te geven, ze spannender te maken en beter aan te sluiten op de leefwereld van je leerlingen. De lessen komen tot stand in samenwerking met een panel bestaande uit professionals uit het onderwijs en de muziekindustrie.

Verrijk je muziek- of ckv les!
Naast de brede basis aan lesmateriaal, biedt Buma Music Academy verschillende componenten om van een muziek- of ckv les een totaalbeleving te maken. Aanvullend op het lesmateriaal, zijn passende workshops en quizzen gecreëerd. Gewoon voor in de klas!
Wil jij jouw leerlingen stimuleren om zelf muziek te schrijven? Kijk eens naar de mogelijkheid voor leerlingen om feedback van een professional krijgen.
En wil jij als docent nóg beter worden in het overbrengen van het lesmateriaal, en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het veld? Kijk dan eens bij onze speciaal ontworpen nascholing voor docenten.

Proefpakket aanvragen?

Ben je docent in het voortgezet onderwijs en wil je weten wat het inhoudt om deel te nemen aan Buma Music Academy? Vul dan onderstaand formulier in en we sturen je direct een proefpakket toe.