Agenda

In de agenda van Buma Music Academy zie je wanneer onze nascholingsdagen, evenementen en de muziekdocent van het jaar verkiezing plaatsvinden. 

 

 

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepland

Buma Music Academy biedt nu Live Online Workshops aan. Zo kunnen leerlingen in deze tijden van Corona crisis toch aan de slag met een gave les muziek of ckv! Thuis, vanaf hun eigen computer, met ons brede aanbod in Live Online Workshops over elektronische muziek!

Eerder dit schooljaar

BLANKS SCHOLENTOUR

Blanks gaat op scholentour met Buma Music Academy!

Dit muzikale multitalent heeft door zijn onuitputtelijke enthousiasme al een fanatieke fanbase van meer dan 1,4 miljoen mensen opgebouwd. Blanks maakt niet alleen muziek vóór zijn volgers (singles Don’t Stop, Let’s Get Lost), maar ook samen mét hen. Blanks brengt excitement!

In Februari bezoekt deze ‘overexcited music boy’ met Buma Music Academy de twee winnende scholen:

6 februari – Pius X-TV in Bladel
13 februari – Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium! in Amersfoort

12 december - Nascholingsdag: Talent Herkennen en Coachen

Door de masterclasses van Jack Pisters (hoofd afdeling Pop van Conservatorium Amsterdam) en Jorien Stravens (directeur Popsport) kom je alles te weten over muzikaal talent en coaching. Tijdens het aansluitende panel kun je al je vragen afvuren op de aanwezige professionals,  bandcoaches, muzikanten én Popsport deelnemers. Na afloop weet je meer over hoe je als docent talent herkent in je klas of op school, kunt coachen, begeleiden en bevorderen.

Locatie: De Basis Nijmegen herbergt de studio van De Staat en is een muzikale broedplaats.

13 november - Nascholing: Ableton teachers event

Wegens succes herhaald! In samenwerking met Ableton organiseren we een middag speciaal voor docenten die graag met Ableton en elektronische muziek (willen) werken in hun lessen. Het programma houden we nog even geheim maar het belooft een leerzame, actieve en waardevolle middag te worden. Ben je al een keer op een Ableton teachers event geweest? Het programma is anders dan bij vorige edities daarom is het zeker een aanrader om ook bij deze middag aanwezig te zijn!

Woensdag 13 november 2019 | Tolhuistuin (Paradiso Noord)
Locatie: IJpromenade 2, Amsterdam
Tijd: 13:00 – 17:00 uur

4 november - Nascholingsdag: Straattaal, Hiphop en Rap

Jiska Duurkoop, schrijfster van ‘Straatpraat‘ geeft een masterclass over straattaal. Jiska Duurkoop is toegepast psycholoog en heeft een achtergrond in de taalwetenschap.

Vervolgens word je door Patrick Couwenberg meegenomen in de wereld van straattaal, rap & hiphop en vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag in de klas.

Locatie: Het Haags Hiphop Centrum (H3C) is de plek in Den Haag voor liefhebbers van de urban cultuur. 

 

17 oktober - Ableton & Buma Music Academy op ADE

Wil je je leerlingen graag lesgeven in elektronische muziek en ze laten produceren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar de “Ableton Live voor docenten” meeting, tijdens ADE (Amsterdam Dance Event)! In The Student Hotel geeft Camiel Daamen (Ableton Certified Trainer) een workshop voor muziek- en ckv docenten. De workshop gaat over de Learning Music site & Ableton Live en hoe je deze twee combineert. Ook kun je hier Ableton Live en Push uitproberen op één van de demo stations. Ontmoet met een hapje en een drankje collega’s en deel ideeën uit!

Donderdag 17 oktober 2019 | Student Hotel Amsterdam
Locatie: Wibautstraat 129, Amsterdam
Tijd: open vanaf 10:00, ontvangst Buma Music Academy 11:30, start workshop 12:00 uur.

Muziekdocent van het Jaar

In schooljaar 2018-2019 werd op initiatief van Buma Cultuur voor het eerst de ‘Muziekdocent van het Jaar’ gekozen. De verkiezing keert jaarlijks terug en onderstreept daarmee het grote belang van gedegen muziekonderwijs. Hou deze agenda in de gaten voor de aankondiging over ‘Muziekdocent van het Jaar’ 2019-2020. 

Meer lezen over de Muziekdocent van het Jaar? Dat kan HIER.